Désolé, une erreur s'est produite et le serveur n'a pas pu traiter votre demande pour le moment. Réessayez dans quelques minutes.

Danssport Vlaanderen vzw

Onze federatie werd officieel opgericht in 1964, maar ons verhaal begint al eerder.

In die periode was Victor Colebunders politiecommissaris in Beerse. Hij zag de situatie aan en wilde de jongeren stijlvol leren dansen en met elkaar laten omgaan. Daarom organiseerde hij in 1960, samen met de Nederlandse dansleraar Jac Evers, een eerste danscursus. 42 jongeren boden zich aan en het begin was gemaakt. De komende vijf jaar zouden maar liefst 400 jongeren de danscursussen georganiseerd door Colebunders, volgen.

Mine in december 1963 werd beslist de feitelijke vereniging Dansliga om te vormen tot Dansliga vzw. Colebunders werd voorzitter en Mine secretaris. In maart 1964 werden de statuten opgesteld en een maand later verschenen die in het staatsblad: Dansliga vzw was een feit.

In 2015 veranderde Dansliga haar naam naar Danssport Vlaanderen, twee woorden die perfect omschrijven wat onze federatie is en wil blijven in de toekomst. ‘Danssport’, omdat al onze leden dans, in welke vorm of stijl dan ook, als sport of sportieve vrijetijdsbesteding beoefenen. Het is dan ook onze prioriteit dat iedereen die danst, kan rekenen op een sterke en betrouwbare federatie. ‘Vlaanderen’, omdat wij een Vlaamse federatie zijn die, samen met haar Belgische koepel BDSF en Franstalige zusterfederatie FWBDS, dans verder wil uitbouwen en promoten.

Posts vacants de Danssport Vlaanderen vzw

Pas de postes vacants